Wednesday, September 26, 2012

Koululainen

Niin se koulu alkoi. Tyttö on viihtynyt todella hyvin. "Pieni" moka sattui eka päivänä bussikuskilla mutta onneksi ei käynyt pahemmin. Meille oli laitettu pysäkiksi asuinkompleksimme sisääntulossa oleva pysäkki mutta asumme ihan perällä ja takana olevalla tiellä on pysäkki juuri meidän oven kohdalla joten yritin soittaa jo viikko ennen koulun alkua että onko ongelmaa jos käytämme sitä pysäkkiä. En saanut puhelua takaisin ennen kuin koulun aloituspäivänä ja mulle sanottiin että pitää odottaa että joku koordinaattori sen virallisesti vaihtaa ja kunnes saan puhelun vaihdosta olisi hyvä jos käyttäisimme meille osoitettua pysäkkiä. ok, ei ongelmaa, vietiin tyttö kyseiselle pysäkille ja mitään ongelmia ei ollut bussiin nousun kanssa, tyttö ei itkenyt, mamma meinas itkeä ja pikkusisko itki muidenkin edestä kun luuli että hänenkin pitää bussiin nousta. 

Monta kertaa on koululta kerrattu bussin turvallisuussääntöjä ja meille on kovasti painotettu että kindergarten oppilaita ei päästetä bussista pois ilman vanhemman näkemistä. Ja lapsilla on repussa lappu jossa lukee nimi, vanhemman puhelinnumero ja bussipysäkin nimi. ja monta kertaa on sanottu että jos jostain syystä itse en pääse pysäkille niin etukäteen pitää soittaa ja ilmoittaa kuka siellä on hakemassa. 


Koulun päätyttyä oltiin samaisella pysäkillä odottamassa. Ennen kuin bussi tuli sain viestin siskoltani, että tyttö on jo kotona! WTF! Hän oli tunnistanut että on kotona kun oli siellä meidän takana olevalla tiellä ja jäänyt bussista pois. Kukaan ei ollut estellyt eikä katsonut mihin tyttö jää. Onneksi veljeni sattui
katsomaan ikkunasta ja meni heti ulos tytön hakemaan. Siis mikä onni että meillä suomen vieraat sattui olemaan paikalla. Jos ei olisi ollut niin tyttö olisi yksin ollut pihalla, me oltais oltu pysäkillä jossa tyttö ei olisi tullut bussista ulos ja en halua edes kuvitella miten olisin reagoinut. Soitin heti kuljetusfirman puolelle hyvin vihaista puhelua. Sieltä pahoiteltiin asiaa ja ihmeteltiin miten näin on käynyt ja sanottiin ettei missään nimessä saisi tapahtua ja että he puhuvat kuskin kanssa. Sitten soitin koulun rehtorille. Hän sanoi samaa mitä kuljetuskin. Sitten laitoin sähköpostia opettajalle ja koulupiirin superintendent (mikähän tää ois suomeksi) ja kaikki sanoivat ettei missään nimessä näin saisi käydä.
Tapausta pahoiteltiin kovasti ja muutaman päivän päästä soitettiin ja kysyttiin että eihän ole toista kertaa tapahtunut. Tyttö ei onneksi itse pelästynyt. Muuten on kaikki mennyt koulun kanssa tosi hyvin. 

No comments:

Post a Comment