Monday, June 3, 2013

MRI, EEG, EKG....

Valvon täällä yksikseni joten ajattelin postausta tehdä terveydenhuoltoon liittyen. Mainitsin aiemmin siitä äitienpäiväisestä pyörtymisestä josta ensiapu käynti johtui parisen viikkoa sitten. Muutama päivä sen jälkeen oli oman lääkärin tarkastus. Hän ei teettänyt mitään testejä vaan laittoi suoraan lähetteen neurologille. Neurologille sain ajan pian, hän oli huolissaan koska mitään selvää syytä pyörtymiselle ei ollut ja koska minulla on historiaa pyörtymiseen lapsuudessa. Hän määräsikin kasan testejä, ensin kävin pään magneettikuvauksessa. Pelkäsin todella paljon ja nettiä selaillessa ei yhtään helpottanut. Loppujen lopuksi kuvaus oli paljon helpompi kuin luulin eikä yhtään tuntunut että olisin ahtaassa paikassa ollut. Lisäksi kävin verikokeissa, joista selvisi että b 12 vitamin tasoni on alhainen. Vielä en tiedä kuinka alhainen se sitten on ja että onko oireiluni juuri siitä johtuvaa, ensi kuussa on neurologin tarkastus jossa käydään kaikki testitulokset läpi. Huomenna, tai siis tänään aamulla menen aivosähkökäyrä testeihin ja lisäksi laitetaan 24 tunniksi Holter monitori joka seuraa sydänkäyrää vuorokauden ajan. Aivosähkökäyrää varten siis valvon, siihen pitää mennä väsyneenä. Vielä 3 tuntia....

 Meillä vaihtui vakuutus pari kuukautta sitten enkä ole vielä ihan perillä miten nykyinen toimii. Viikottain maksetaan vakuutusmaksuja 150 dollaria. Meidän vakuutustyyppi on high deductible, mikä tarkoittaa sitä että lähes kaikki pitää maksaa itse kunnes omavastuu on täynnä. Omavastuu on $2000 per henkilä tai $4000 per perhe vuodessa. Se ei ole kuitenkaan ihan niin selkeää. Lääkärissä käynnin jälkeen lasku menee ensin vakuutusyhtiöön. Heillä on määritely sopimushinnat mitä meiltä saa laskuttaa ja sitten lasku tulee meille. Summia en vielä tiedä kun yhtään laskua ei ole vielä tullut. Eli lääkärissä käydessä ei makseta mitään. Ne sopimushinnat vaihtelee, esim jos lääkärintarkatuksen normaali hinta olisi vaikka $180 ilman vakuutusta, vakuutusyhtiän määrittelemä hinta saattaisi olla vaikka $125 joka sitten tulisi maksettavaksi jollei omavastuu ole täynnä. Magneettikuvaus täytyi ensin hyväksyttää vakuutusyhtiöllä, eli neurologi soitti vakuutusyhtiöön ja selvitti tilanteen ja he sanoivat että on ok teettää kyseinen testi. Ihmettelen vaan miksi ja miten paljon ne hinnat vaihtelee, luulisi että lääkärissä olisi esim tämän vakuutuksen alla tämä hinta. mutta ei, se olisi kai liian helppoa. Lääkärissä käydessäni minulle sanottiinkiin että nyt ei tarvitse maksaa mutta kyllä meidän  jotakin sinulta täytyy laskuttaa mutta ei vielä tiedetä mitä.

 Paljon olen miettinyt että onko tämä kaikki turhaa ja rahantuhlausta mutta toisaalta parempi kai se on varmistaa ettei mitään ole. Enkä saa mielestä tyttären sanomista äitienpäiväyönä kun hän pyysi etten enää pyörtyisi.

8 comments:

 1. No voi ei, toivottavasti selviat saikahdyksella, mutta hyva kun tutkitaan. Minulta oli muuten jaanyt valista tuo aitienpaivapostaus, mutta uskoisin, etta oma lapsi pelastyisi aivan yhtalailla. Minulla muuten aikoinaan migreeni aiheutti pyortymisia ja myoskin paa kuvattiin yms, mutta mitaan ei ikina loytynyt. Toivottavasti saat hyvia uutisia testien jalkeen!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos <3 toivottavasti! inhottavaa tämä odottelu ku mielikuvitus laukkaa.

   Delete
 2. Replies
  1. Hui, toivotaan, että syy löytyy! Hirvittää nuo hinnat kyllä nekin, meille kun ei toistaiseksi maksa mikään mitään, paitsi hammashuolto kympin kuussa. Kauhistuttaa millä sitä maksaa vakuutusmaksut kun mies laivastosta eroaa :O

   Delete
  2. Ne hinnathan vaihtelee tooosi paljon riippuen missä on töissä ja mitä työantaja tarjoaa. Minä odotan kovasti sitä päivää kun pääsen sairaalaan töihin, sitten pitäisi olla luvassa parempi paketti.

   Delete
 3. Terveydenhuolto on aika kummallista täällä. Toivottavasti syyt selviävät ja ettei ollut mitään kummallista. Kävin itse viimeaikoina lääkärissä ja törmäsin myös tähän tilanteeseen, jossa odotettiin vakuutusyhtiön hyväksyntää. Luulisi, että jos lääkäri jonkun testin näkee tarpeelliseksi, sen tulisi mennä läpi myös vakuutuksissa.....itse olin menossa lisätutkimukset ja sitten piti välillä soittaa vakuutusyhtiön, että saako tällaista koetta nyt tehdä...!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Luulis joo...minä en ees voinu sitä aikaa varata ennenkuin oli vakuutusyhtiön hyväksyntäkoodi tiedossa. Mutta luulis että neurologi tietää paremmin mitä tehdä kuin vakuutusyhtiössä joku kuka lie niitä käy läpi potilasta tapaamattakaan.

   Delete