Friday, September 5, 2014

Back in Business

Olipa pitkä blogitauko. Oli jopa postaus aloitettuna tammikuulta...siinä oli kuvia lumihangista, en viitsinyt siis siitä jatkaa mihin jäin ;)

Meillä on nyt molemmat lapset koululaisia! Esikoinen aloitti toisen luokan ja kuopus kindergartenin. Lapset meillä on olleet innoissaan, äiti vähän enemmän haikein mielin mutta toisaalta innostuneena. Koulusta tuli taas pitkä lista tarvikkeita mitä piti viedä, on siis haettu kansioita, liimaa, kyniä ym. Ensimmäisen koulupäivän asuja on suunniteltu pitkään ja reppuja haettiin useammasta kaupasta ennen kuin mieluisat löytyi.

Kindergarten meillä on puolipäiväinen, koulua on 9-12. Toka luokkalaisella koko päivä 9-15.35. Koulun jälkeen tytöt menee päiväkotiin, minä siis aloitin uuden kokopäivä työn toukokuussa ja oma kouluni onkin nyt pienellä tauolla. Meillä koettiin kauhun hetkiä ensimmäisen koulupäivän jälkeen. 7 vuotiaan tyttäreni opettaja oli lähettänyt hänet päiväkotibussin sijasta kotiin menevään bussiin. Tyttö  oli käynyt kotiovella koputtamassa mutta eihän täällä ollut ketään. Olen sanonut aina että jos en jostain syystä ole bussipysäkillä niin mene meidän asuntojen toimistoon, mutta se oli ollut kiinni silloin. Onneksi oli ihana naapuri huomannut kun tyttö oli yksin harhaillut ja meni avuksi. Mun mies oli onneksi päässyt aikasemmin töistä ja olikin hyvin pian tyttöä hakemassa mutta kyllä siinä hieman paniikki ehti iskeä, sitten helpotus ja sitten olinkin niin vihainen miten koulu näin tekikään! Kirjoitin pari vuotta sitten vastaavasta tapauksesta täällä. Asia on selvitetty opettajan, rehtorin ja koulun toimiston kanssa ja toivottavasti vastaavaa ei enää tapahdu. Meille, eikä muillekaan lapsille!

Mua vähän jännitti koulubussiin meno kuopuksen osalta, hän on enemmän äidin perään ollut aina ja pelkäsin että juuri ennen bussiin nousua tulee itku. Mutta ei mitään! Tyttö juoksi bussiin, mun piti ihan perään huutaa heipat ja sinne se jäi äiti pysäkille kyyneliä pidättelemään.
Eka viikko on mennyt molemmilla todella hyvin. Tytöt tykkäävät opettajistaan ja luokalta löytyy kavereita. Jopa kuopuksen luokalla on yksi tyttö hänen entisestä esikoulusta! Mikä sattuma se olikaan, eskari kun ei ole ihan meidän lähellä ja siellä oli lapsia vähän sieltä täältä. Lisäksi ystäväni on töissä lasten koululla, toimii reading specialist (mikä tää sit onkaan suomeksi) ja hän on paljon juuri kindergarten luokassa joten tutut kasvot tyttärelleni. Meillä on kuopus vähän hitaasti lämpeävää sorttia ja ollaan miehen kanssa puhuttu miten toivotaan että hän ystävystyy luokkakavereihin. 

Tällä kertaa tein yhteistyötä toisen Usassa asuvan äidin kanssa, Maria bloggaa Vermontista ja heillä on 5 vuotias tytär aloittanut Pre-Kindergartenin. Käykäähän lukemassa hieman pohjoisempia tunnelmia koulun aloituksesta! :)


Ps. Tässä postausta lopetellessa kuopus tuli viereen jutteleen huomisesta...ollaan menossa uimaan ja hän miettii että tuleekohan hänestä merenneito jos on liian kuumassa vedessä (poreallas), ja sitten kysyi onko hait oikeita...shark week oli tytöllä mielen päällä. 

Lupaan palata blogin pariin pian, suomen reissusta haluan kirjotella, ellei sitten kaikki muututa merenneidoiksi ja jouduta haikalojen syötäväksi....

4 comments:

  1. Hei kiva! justiin kirjoitin samasta aiheesta... kiva kun teilläkin on alkanut koulut hyvin! Kauhee toi koulubussi sekaannus! Väittäisin, että täällä tuollaista ei voisi ikinä tapahtua, niin tarkkoja täällä ollaan. Onneksi ei mitään pahempaa kumminkaan tapahtunut!

    ReplyDelete
    Replies
    1. No onneksi ei tapahtunut! Täälläkin koko ajan painotetaan kuinka tarkkoja ollaan mutta eipä käytännössä toteudukaan suunnitelmien mukaan. ollaan nyt puhuttu että esikoiselle ostetaan oma puhelin. En olis ikinä uskonu että olen omalle 7 vuotiaalle ostamassa puhelinta. huoh.

      Delete