Thursday, December 13, 2012

Amerikkalainen ostaa taloa

Yksi mun suosikeista telkkarissa on talo/sisustus ohjelmat. House hunters, Property Virgins, Income Property, Property Brothers etc. HGTV<3

Tykkään haaveilla omasta tulevasta talosta ja on myös hauska seurata kuinka muut ihmiset etsivät sitä omaansa ja minkälaisia vaatimuksia heillä on. Tässä tulee esille hyvin erot mihin suomalainen ja amerikkalainen on tottunut. Täällä taloissa on master bedroom. Kaikista isoin makuuhuone jossa on oma vessa, usein myös niin paljon tilaa että sinne mahtuu sohva tai muu istuma alue. Ja ilman muuta tämä on siis vanhempien makuuhuone. Ei tulisi kuuloonkaan että lapsille olisi talon isoin makkari. Suomessa, ainakin minun perheessä minun vanhemmilla oli pienin makuuhuone, eihän heillä siellä ollut kuin sänky ja lipasto, ei leluja tai koulupöytää. 

Jotkut näistä taloa etsivistä ovat ihan kauhuissaan jos vanhempien makkarissa ei ole omaa kylpyhuonetta. He eivät voi käsittää miten vanhemmat voisivat käyttää samaa kylppäriä kuin lapset. Tai vieraat! huh! Minulle tämäkin on ihan vieras ajatus, sillä minun lapsuuden kodissa on yksi kylppäri ja yksi pikkuvessa. eli siis 1,5 bath, kuten täällä ilmoitettaisiin. koko perhe ja vieraat käyttävät ihan sulassa sovussa samaa kylppäriä. 

Sen lisäksi että kylppäreitä täytyy olla monta, double vanity, his and her sinks, 2 lavuaaria on lähes sääntö. Muistan yhden naisen jossain talon ohjemassa kun hän oli ihan kauhuissaan kun vanhempien makkarissa oli vain yksi lavuaari. Onko tämä nykyään yleistä Suomessa? Itse en muista koskaan nähneeni vastaavaa Suomessa. 


Lisäksi taloissa on formal dining room ja formal living room. 
Useat kodit missä minä olen käynyt, nämä huoneet ovat käytössä hyvin vähän. Ruokailuhuone lähinnä juhlapyhinä, olohuone...en tiedä koska. Kauniitahan ne ovat ja ehdottomasti ruokailuhuoneen itsekin haluan mutta olen usein miettinyt mitä olohuoneelle tekisin. Taloista löytyy myös family room mikä on se käytössä oleva olohuone. 

Tietty Suomessa rakennuskustannukset ovat suuremmat ja siksikin varmasti talot ovat pienempiä eikä turhia neliötä haluta lisäämään kustannuksia. 

Vielä yksi asia mikä minua jaksaa yllättää. Talojen hinnat. Näitä ohjelmia katsoessa on tullut hyvin esille miten eri hintataso täällä on osavaltiosta riippuen. Pohjoisessa on huomattavasti kalliimpaa kuin etelässä.  Tässä yksi esimerkki.

Nämä talot on molemmat melko samankokoisen miljoonakaupungin lähiöstä. Ensimmäinen Texasista, toinen Pennsylvaniasta ihan tästä meidän naapuristosta. 

Tämä talo on 4 makuuhuonetta, 2 kylpyhuonetta. hinta $199,000



Tämä taas 3 makuuhuonetta, 1 kylpyhuone. Hinta $209,000









2 comments:

  1. Itse tykkaan kanssa katsella noita ohjelmia ja vaan huokailen noiden hintojen peraan. Miehen kotikylasta saisi omakotitalon jo sellasella $25 000... tosin se on sitten keskella ei mitaan :)

    ReplyDelete
  2. Täälläkin huokaillaan noita hintoja noissa HGTV:n ohjelmissa. Mekin haaveillaan omasta kodista, ja 4 makuuhuoneen talo meidän kaupungissa maksaa noin 400 000 dollaria, siis syrjäisemmillä esikaupunkialueilla. Ja tämä on siis ihan perustalo, eikä mikään luksus, joita noissa ohjelmissa näkee. Parhailla alueilla talo maksaa 600-800 tuhatta. Eli kateellisia ollaan teille siellä rajan eteläpuolella :)

    ReplyDelete