Saturday, November 10, 2012

Lasten turvallisuus

Lasten turvallisuus ei ole täällä läheskään samaa luokkaa kuin Suomessa. Tai ainakaan kun vertaa omaan kotikaupunkiini. Jatkuvasti luen Suomalaisten keskusteluja siitä minkä ikäiset lapset leikkivät yksin tai kaveriporukassa (ilman vanhempia) pihalla tai tulevat koulusta kotiin ja ovat yksin parikin tuntia kunnes vanhemmat pääsevät töistä. Tänään luin facebookista kuinka yhden kaverin ekaluokkalainen kävi kaupasta hakemassa äidilleen yhden tuotteen. kauppa on lähellä ja tutulla alueella ja suomessa tämä on kai tavallista mutta mulla hyppäs sydän kurkkuun kauhistuksesta. On näköjään paikalliset tavat tässäkin asiassa tulleet omikseni. Täällä ei voisi kuvitellakaan että pieniä lapsia oli yksin missään. leikkipuistoissa on isommillakin koululaisilla vanhemmat mukana, kaupoissa ei lapsia näy yksin ja koulujen iltapäiväkerhot ovat tarjolla koko ala-asteen ajan. 


Tämä kortti tuli koulukuvien mukana. Koulumme on mukana Smile Safe Kids järjestön ja kuvausfirman yhteistyössä ja kaikille lapsille tulee mukana lompakkoon mahtuva kortti jossa on lapsen kuva, nimi ja ohjeet mitä tehdä jos lapsi katoaa. Amber Alert on paikallinen järjestelmä jota käytetään kidnappaus tapauksissa ja harmittavan usein niitä täällä päin näkee. 

Seksuaalirikoksista tuomitut ovat velvollisia ylläpitämään osoitetietojaan julkisina. Täällä on usea nettisivu mihin voit syöttää osoitteesi ja tuloksena näet kartan jossa näkyy missä osoitteessa kyseiset ihmiset asuvat. Siinä näkyy myös kuva ja tiedot rikoksesta. Monet käyttävät näitä palveluja muuttaessaan. Enpä minäkään haluaisi sellaista ihmistä naapurikseni jos sen voi noin helpolla välttää. 

Ja ei, me emme asu mitenkään pahamaineisella alueella, ei ison kaupungin keskustassa vaan ihan tavallisessa suurkaupungin lähiössä. 

2 comments:

  1. Vaikka itsekin asun aika rauhallisella alueella, niin ei meidankaan pikkumies saa kylla pitkaan aikaan menna yksin leikkimaan. Tutun 5-vuotias jo menee yksin ulos ja ottaa 3-vuotiaan sisaruksensa mukaan ja minua hieman kauhistuttaa... no ehkapa olen ylivarovainen aiti juuri Yhdysvalloissa asuttujen vuosien jalkeen. Minakin muuten katsoin Nebraskassa, missa asuivat lahimmat seksuaalirikolliset ja mista heidat oli tuomittu. Jos lahistolla olisi ollut pieniin lapsiin sekaantuneita, emme todellakaan olisi sinne muuttaneet. Sen huomasin myos, tuloista riippumatta, kaikilla alueilla oli naita seksuaalirikollisia. College-kaupunki, joten useat olivat saaneet tuomion daterape tyylisista rikoksista.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Huh, meidän tytöt on juurikin 5 ja 3 enkä osaa edes kuvitella milloin heidät yksin, tai keskenään, ulos päästäisin edes suomessa....en vielä piiiiiiitkäään aikaan.

      Delete